Το Your Balance είκοσι πέντε χρόνια τώρα, σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, με γνώση και υπευθυνότητα, παρέχουμε προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης σε παιδιά ηλικίας από 6μηνών έως 10 ετών.

Η πισίνα είναι θερμαινόμενη στους 29°C και χάρη στο κινητό αυτόματο σκέπαστρο ο χώρος είναι απόλυτα φωτεινός και ευάερος.

Οι εκπαιδευτές-γυμναστές μας με εμπειρία πολλών χρόνων και πραγματική αγάπη για τα παιδιά βρίσκονται καθ’ όλη την διάρκεια του μαθήματος μέσα στο νερό και ειδικά στα πρώτα στάδια χρησιμοποιούν σωσίβια, σανίδες, «μακαρόνια».

ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ;

Το κολύμπι είναι κάτι περισσότερο από απλή διασκέδαση…

Με την συμμετοχή τους σε μεθοδικά μαθήματα κολύμβησης νιώθουν σταδιακά πιο άνετα και σίγουρα μέσα στο νερό. Αναπτύσσουν δηλαδή την θεμελιώδη ικανότητα διαφύλαξης της ίδιας τους της ζωής!

Θεωρείται ένα από τα ιδανικότερα αθλήματα για την ομαλή σωματική ανάπτυξη του παιδιού. Γυμνάζουν όλους τους μυς ισορροπημένα, χωρίς να καταπονούνται οι αρθρώσεις τους. Τονώνουν το αναπνευστικό σύστημα. Αποκτούν δεξιότητες (νευρομυϊκό συντονισμό)θάρρος, πειθαρχία, αναπτύσσουν την κοινωνικότητακαι την ευφυΐα τους. Τρώνε και κοιμούνται καλύτερα.

Σταδιακά μαθαίνουν και τα 4 στιλ κολύμβησης: ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο και πεταλούδα.

ΤΜΗΜΑΤΑ

Τα τμήματα είναι ολιγομελή (5-12 παιδιά) και χωρίζονται σε τέσσερα επίπεδα:

1. Νήπια (baby swimming)

 • Η ηλικία των παιδιών είναι από 6 μηνών έως 3 ετών. Ο αριθμός των παιδιών στο τμήμα δεν ξεπερνά τα 3-5 παιδιά. Στο συγκεκριμένο τμήμα ο γονέας βρίσκεται μέσα στο νερό υποβαστάζοντας το μωρό του και ακολουθώντας οδηγίες του/της προπονητή/τριας .

2. Αρχάρια

 • Για παιδιά που επιπλέουν με βοήθεια και δεν έχουν σχεδόν καμία εξοικείωση με το νερό.

3. Ημιπροχωρημένα

 • Για παιδιά που κολυμπούν άνετα και αρχίζουν να έχουν επαφή με τα δυο στυλ κολύμβησης (ελεύθερο και ύπτιο).

4. Προχωρημένα

 • Σε αυτό το επίπεδο τα παιδιά τελειοποιούν τις κινήσεις των δύο στυλ και μαθαίνουν και τα άλλα δυο (πρόσθιο και πεταλούδα).

Μόνο στο Your Balance Δωρεάν γυμναστήριο για το συνοδό!

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Οι παρουσίες στο πρόγραμμα ορίζονται δύο φορές την εβδομάδα σε συγκεκριμένη ώρα και ημέρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το τμήμα να αποτελείται από τα ίδια παιδιά τα οποία προχωρούν ομαδικά στην επίτευξη του στόχου της συγκεκριμένης περιόδου. Η είσοδος του παιδιού στην πισίνα επιτρέπεται μόνο με την παρουσία του συνοδού του .

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ειδικό κολυμβητικό σκουφί (κατά προτίμηση πλαστικό ή σιλικόνης)

Πλαστικές παντόφλες

Μπουρνούζι ή πετσέτα μεγάλη, που παίρνουν μαζί τους στον χώρο της πισίνας

Μαγιό (ολόσωμο για τα κορίτσια)

Σκουφί υφασμάτινο ή μάλλινο για μετά το μπάνιο τους για τους χειμερινούς μήνες

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ο/Η συνοδός είναι υπεύθυνος/η για την τήρηση των κανονισμών λειτουργίας κι υγιεινής που υπάρχει στο χώρο. Επομένως πρέπει να επιμελείται ώστε:

  • Τα προσωπικά είδη του παιδιού να αποθηκεύονται σε συγκεκριμένους χώρους.
  • Το παιδί να κάνει ντους πριν και μετά από κάθε μάθημα του.
  • Να φοράει σαγιονάρες μέχρι την είσοδο του στην πισίνα.
  • Να φοράει σκουφάκι όταν βρίσκεται μέσα στην πισίνα.
  • Πέραν του μαθήματος, αποκλειστικός υπεύθυνος για την ασφάλεια του είναι ο/η συνοδός του, ο οποίος θα πρέπει να φροντίζει να παραμένει στον ειδικό χώρο αναμονής και να μην περιφέρεται για κανένα λόγο στους χώρους του γυμναστηρίου όση ώρα δεν κολυμπά
  • Να τρώει το τελευταίο γεύμα τους τουλάχιστον 2,5 – 3 ώρες πριν το μάθημα κολύμβησης.
  • Η θερμοκρασία του νερού της πισίνας διατηρείται μεταξύ 28οC και 30ο 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η εξειδίκευση αλλά και η πολύχρονη εμπειρία των προπονητών, σε συνδυασμό με τα ολιγομελή τμήματα αλλά και το άρτιο εξοπλισμό εγγυώνται την ασφάλεια των παιδιών για όσο χρόνο διαρκεί το πρόγραμμα τους.

Τέλος, η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης που πιστοποιεί την καλή υγεία του παιδιού, διασφαλίζει την συμμετοχή του στις ασκήσεις του προγράμματος και γι’ αυτό κρίνεται απολύτως υποχρεωτική.

Στο Your Balance ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία εκτόνωσης, φυσικής άσκησης και αναζωογόνησης.