Κανείς δεν ξεκίνησε ως ειδικός. Μόλις αρχίσατε το γυμναστήριο, έτσι θυμηθείτε ότι πρόκειται να κάνετε λάθη. Αυτός είναι ο τρόπος με όλα τα πράγματα. Το τέχνασμα είναι να δώσουμε προσοχή σε αυτά τα λάθη και να μάθουμε από αυτά.

Σκεφτείτε το σώμα σας και πώς ανταποκρίνεται στους αλτήρες, στη διατροφή σας και ακόμα και στη στάση σας. Δύο άνθρωποι δεν είναι εξ ολοκλήρου όμοιοι. Όσο καλύτερα καταλαβαίνετε τον εαυτό σας, τόσο περισσότερο μπορείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμα προπόνησής σας στις δικές σας ανάγκες. Αυτό σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Ένας πολύ καλός τρόπος να παρακολουθείτε τι κάνετε στο γυμναστήριο και στην διατροφή – και πώς αντιδρά το σώμα σας – είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο “γυμναστικής”. Γράψτε τις προπονήσεις σας, τι τρώτε και πώς αισθάνεστε.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κοιτάξετε πίσω και να καταλάβετε τι σας έκανε να αισθάνεστε υπέροχα, τι σας έκανε να αισθάνεστε πόνο και τι σας έκανε να αισθανθείτε σαν να θέλατε να σταματήσετε. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να γίνετε καλύτεροι!